Глинський ПАЛ здійснює підготовку кваліфікованих робітників за професією «Кухар» з 1984 р.
Послуги харчування є найважливішою складовою потребою будь-якої людини. Професія кухаря важка, але одночасно цікава, вона приносить людині велике моральне задоволення.
Справжній кухар - то унікальне поєднання багатьох талантів. Фантазія, вміння поєднувати продукти, створювати нові страви і прикрашати їх цінувалися завжди. Кухар повинен знати технологію приготування усіх видів страв та кулінарних виробів, особливості приготування національних, фірмових страв та страв іноземних кухонь;правила оформлення та подачі порційних страв та страв на замовлення, правила складання бенкетного меню; приготування різних видів тіста та виробів з нього; основи, значення та технологію приготування дієтичного та дитячого харчування.
Кожен ресторан пишається своїми кухарями-професіоналами як найбільшим скарбом. Адже смак та естетичний вигляд страви - то справа рук кухаря.